מה זה בכלל אדריכלות אלטרנטיבית?
החלופה האלטרנטיבית מביטה על המציאות מנקודת מבט שונה מזו הקונבנציונלית, ויש לה אמות מדה משלה.
תפיסת העולם האלטרנטיבית היא הוליסטית ומתייחסת למכלול הגורמים המשפיעים, בכל נושא בו היא מטפלת, ולא רק לנתונים הנקודתיים שעל פני השטח.
כך גם האדריכלות האלטרנטיבית אינה מתחילה את תכנון הבית מההיבטים המקובלים באדריכלות הקונבנציונלית, אלא מתייחסת קודם כל לכוחות הטבע שסביבו: ארבעת רוחות העולם (מזרח, מערב, צפון, דרום), מסלול השמש וכיווני הרוח.  
תכנית 'אור בבית' מבוססת על תורת הקבלה והחסידות, שמעניקה עומק מיוחד לתהליך בניית הבית.
ההתבוננות היהודית על העולם נשענת על כללים נצחיים, ולכן יסודות התכנון על פיהם ייבנה הבית בשיטת
'אור בבית', יהיו תמיד נכונים ומתאימים לכל בית, בכל מקום ובכל צורה וגודל.
ראוי להזכיר כאן את האדריכלות האלטרנטיבית המפורסמת פנג שווי הסינית, המזכירה במובנים מסוימים את תכנית אור בבית, אך אינה זהה לה לחלוטין. על פי דברי חז"ל שאמרו: "חכמה בגויים תאמין", תכנית 'אור בבית' נושקת בכמה מובנים לפנג שווי הסיני, ולעיתים אף ממש משתמשת בדימויים ובהבחנות של הפנג שווי.
עם זאת, התכנית עומדת בפני עצמה, ופותחה ללא ידיעה על שיטת הפנג שווי. רק כדי להבהיר - אין כאן ניסיון להשוות או למצוא את השונה בין השיטות.
הבית האופטימלי שנשרטט בתכנית 'אור בבית' הינו פשוט מאוד:
הוא מרובע וללא מגבלות עיצוביות כלל, כשהחלוקה הפנימית היא לסלון, מטבח ושני חדרי שינה.
הדגשים יהיו על מיקום הבית יחסית לרוחות העולם, מיקום הבית יחסית לחלקת הגינה, וכן על מיקום החדרים ומיקום דלת הכניסה בתוך הבית. ליתר הפרטים האדריכליים לא תהיה התייחסות בתוכנית זו, כמו שלא תהיה התייחסות לבתים מורכבים יותר.
זאת, משום שאין כאן מחשבה להחליף את האדריכלות הקונבנציונלית, אלא בעיקר שימת דגשים אחדים שבאדריכלות הקונבנציונלית אינם מודגשים. 
השאיפה שלנו היא שתכנית 'אור בבית' תגיע לידיהם של אדריכלים שלמדו בשיטה הקונבנציונלית, ותשמש כהעשרה לידע האדריכלי שבשוק. את העקרונות המוצבים בתכנית ה'פשוטה' ניתן לקחת ולהעתיק לבתים מורכבים יותר, ואף לבתים עירוניים שמטבע הדברים מוגבלים בהרבה מבחינה עיצובית.
מלבד זאת, כל אדם שבונה את ביתו יוכל לשאוב מהתכנית ידע חשוב ומהותי, שיעזור לו לתכנן את ביתו באופן שייטיב גם איתו וגם עם הסביבה.

אדריכלות אלטרנטיבית image